Energie Label woonhuizen

Boete voor huis zonder groen label

DEN HAAG – 

Woningbezitters die geen verplicht energielabel regelen, riskeren voortaan een boete tot 405 euro. Bij verkoop of verhuur van een huis wordt straks actief gecheckt of het ‘groene’ certificaat aanwezig is.

Dat staat volgens het Algemeen Dagblad in plannen van minister Blok (Wonen).

Het energielabel, dat aangeeft hoe zuinig een huis is met gas, elektriciteit en warmte, was de afgelopen jaren eigenlijk ook al verplicht. Maar er werd massaal de hand mee gelicht. Veel verkopers en kopers zagen er in onderling overleg van af, omdat er toch geen boete volgde.

Dat is verleden tijd, blijkt uit de plannen die dinsdag worden toegelicht: de Inspectie Leefomgeving en Transport controleert straks op de aanwezigheid van dit papiertje bij verkoop of verhuur van een woning. Als er geen energielabel is, volgt een waarschuwing en krijgt de eigenaar tijd om orde op zaken te stellen.

Voor advies kunt u contact opnemen met ons kantoor.

 

 

Bron Telegraaf